Tot ons grote verdriet is Jaap Verkroost op dinsdag 22 januari jl. overleden.

Jaap was een warm pleitbezorger voor de belangen van de jeugd. Zijn hart lag vooral bij recreatie, sport en spel. Hij wist mensen en organisaties te verbinden. Bij Ruimte voor de Jeugd was Jaap bestuurslid, aanjager en inspirator. Als gespreksleider van het Speelforum nam hij de zaal mee in zijn overtuiging: ‘Samen gaan wij het verschil maken!’

Dit najaar werd bij Jaap alvleesklierkanker geconstateerd. Ongeneeslijk, bleek al snel. Van de ene op de andere dag moest Jaap zijn taken neerleggen en afscheid nemen van het leven. Wij hebben hem beloofd dat wij zijn werk voortzetten en doorgaan met het realiseren van zijn droom: dat alle kinderen in Nederland kunnen opgroeien in een fijne, veilige en uitdagende omgeving.