Op donderdag 28 november vindt het 7e Speelforum plaats in Eindhoven. Thema: ‘De spelende professional – Tijd en ruimte voor onze binnenwereld.’ Ruimte voor de Jeugd organiseert dit Speelforum i.s.m. Fontys Hogeschool Pedagogiek en m.m.v. Jantje Beton. Lees hier de flyer van dit 7e Speelforum. Aanmelden kan hier.

Nóg meer ons best doen, nóg beter presteren, nóg meer kennis, iedereen langs de meetlat. Dat is het dominante paradigma in onze samenleving. Dat zie je terug in het dagelijks leven van kinderen. Hun tijd wordt steeds sterker door volwassenen gestuurd en bepaald.

Maar misschien vraagt onze tijd wel om iets anders. Om tijd voor dromen en fantaseren. Om ruimte voor onze binnenwereld. Tijd en ruimte om te exploreren, te experimenteren, buiten de lijntjes te gaan, kortom: te spelen. Het is een oerdrive, die kinderen helpt om een veerkrachtige identiteit te ontwikkelen.

Hoe kunnen professionals die met kinderen werken de voorwaarden scheppen voor spel? Hoe verzorgen professionals hun eigen speelse natuur? En hoe geef je spelen een plek in de diverse opleidingen?

Met medewerking van:
* Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder Jantje Beton en NUSO.
* Sprekers namens het Lectoraat Opvoeden voor de Toekomst van Maike Kooijmans.
* Wilbert van den Heuvel, veranderkundige en HBO-speldocent.
* Maitta Tegenbosch, directeur jeugdtheaterschool en regisseur voortgezet onderwijs.
* Froukje Hajer, adviseur jeugdbeleid en kinderrechten en voorzitter Platform Ruimte voor de Jeugd.

Het Speelforum vindt plaats op donderdag 28 november 2019 in Eindhoven. U kunt zich hier aanmelden. Bij aanmelden voor 15 november 2019 betaalt u €40 (studenten €15). Na 15 november betaalt u €55 (studenten €20).

Het Speelforum is een initiatief van Platform Ruimte voor de Jeugd en International Play Association.