Ruimte voor de Jeugd organiseert op donderdag 4 juni van 16 tot 17 uur een Speelforum over Spelen in Coronatijd. Vanwege de bijzondere omstandigheden doen we het dit keer in de vorm van een (gratis) webinar.

Het is een vreemde tijd: beperking van de bewegingsvrijheid, thuis werken en leren, niet op bezoek, voorzichtig zijn en bij elkaar uit de buurt blijven. Maar ook ontstaat er tijd en ruimte voor creativiteit.

Deze onbekende situatie vraagt om een nieuwe afstemming met elkaar. Ook voor kinderen en opvoeders. Gelukkig beschikken kinderen over veerkracht en is spelen een natuurlijke manier om zich te uiten. In spelend bewegen kunnen kinderen veel afreageren en in verbeeldend spel kunnen ze emoties verwerken door een eigen wereld te scheppen waarin zij de baas zijn.

In dit Speelforum-webinar willen wij met elkaar onderzoeken hoe wij – ouders, leerkrachten en andere professionals – kinderen in deze onvoorspelbare tijd de ruimte geven voor hun spel. Doet u mee?

Met medewerking van:
• Dr. Pim J. van der Pol, orthopedagoog,
• Wilna van den Heuvel, speldeskundige, kunstenaar, docent en supervisor aan de postbachelor opleiding Spelagogiek en Social Work,
• Dr. Louise Berkhout, orthopedagoog, docent Hogeschool Leiden,
• Froukje Hajer, adviseur jeugdbeleid en kinderrechten rond kind, spel en ruimte.

Datum & tijd
Donderdag 4 juni 2020, 16-17 uur.

Aanmelden
Het Speelforum vindt plaats in de vorm van een webinar. U kunt zich hier aanmelden.
Deelname is deze keer gratis.

Meer info
Download hier de flyer.