Opleidingen

Home » Actueel » Opleidingen

Cursus Speelruimtebeleid

De Cursus Speelruimte geeft handvatten voor de speelruimte van visie tot en met realisatie. Door interactieve werkvormen afgewisseld met kennislessen wordt de stof gelijk eigen gemaakt. De cursus is gelijk de plek voor netwerken en kennisuitwisseling met vakgenoten.
Organisatie: Stichting Speelruimte en OBB Speelruimte Specialisten.
Meer info…

Training Speelexpert Baby en Peuter

Tijd en ruimte om te spelen in de kinderopvang staat vaak onder druk. Terwijl spelen essentieel is voor de ontwikkeling van kinderen. In een plas stampen, gekke bekken trekken, moddersoep maken, een hut bouwen. Door te spelen ontdekken, ervaren en begrijpen kinderen de wereld. Werk jij als leidinggevende of pedagogisch coach in de kinderopvang? En wil je de speelkwaliteit op jouw locatie verhogen én je team hierin meenemen? Dan is deze training perfect voor jou!

Lees meer…

Post-bachelor Spelagogiek

Wil je spel leren inzetten om contact te maken en de ontwikkeling weer vlot te trekken bij een kind? In de cursus Spelagogiek van de Hogeschool Utrecht leer je de taal van het kind spreken waardoor je ontdekt wat het kind nodig heeft. Je leert spel te observeren en een plan te maken aan de hand van de methodiek van spelbegeleiding.
Meer info…

Starterskit samenspeelplek realiseren

Online training met excursie. Hoe realiseer je een inclusieve openbare speelplek? Hoe zorg je ervoor dat het een plek wordt waar IEDEREEN wat kan beleven en mee kan spelen? En hoe zorg je ervoor dat een samen-speelpark écht gebruikt wordt? Dat ontdek en leer je met deze online basistraining die concrete handvaten geeft om zelf aan de slag te gaan. Kijk hier voor meer info.

Veiligheid.nl: Inspiratiesessie Risicovol spelen

Tijdens de online Inspiratiesessie Risicovol Spelen krijg je (nieuwe) inzichten en praktische tips over risicovol spelen, waarmee je op je eigen groep, in je eigen team of organisatie direct aan de slag kan. Bestemd voor iedereen die in de kinderopvang werkt.
Meer info…

 

De Blauwe Ton

De Blauwe Ton biedt worshops en presentaties op het gebied van vrij, avontuurlijk en risicovol spelen.
Meer info… 

De Droomvogel

De Droomvogel biedt goed gefundeerde, praktijkgerichte speltrainingen en workshops aan, speciaal gericht op professionals in de vroegschoolse en voorschoolse educatie.
Meer info…

Veiligheid.nl: Verdiepende trainingsmodule ‘Gesprek & communicatie RVS’

Tijdens deze training leer je wat wel en wat niet werkt in je communicatie richting ouders en collega’s over risicovol spelen. De training is geschikt voor medewerkers van kinderopvangorganisaties die gebruikmaken van de Risicoach toolkit.
Meer info…

Hogeschool Utrecht: Minor ‘Spelen, een serieuze zaak’

In deze minor kunnen professionals (in opleiding) ontdekken wat spelen met kinderen doet vanuit verschillende perspectieven. Hoe, waar en wanneer geef je kinderen ruimte te spelen en wat zijn de effecten daarvan? Je ontdekt eerst zelf hoe je (veelal door te spelen) kunt aansluiten bij een spelend kind. Geschikt voor voltijd- en deeltijdstudenten.
Meer info…

 

Veiligheid.nl: Verdiepende trainingsmodule ‘Aan de slag met RVS’

Tijdens deze training leer je wat je aan risicovol spel kunt doen, maar ook hoe je kinderen hierin stimuleert en begeleidt. De training is geschikt voor medewerkers van kinderopvangorganisaties die gebruikmaken van de Risicoach toolkit.
Meer info…

 

 

Training Onderhoud Groen Schoolplein

Een groen schoolplein, wie wil dat nou niet? Kinderen ontdekken, genieten en leren van de natuur. Tijdens het plannen maken, de realisatie of na de aanleg komen er vragen over de toekomst. Hoe pak je het onderhoud aan? Deze cursus geeft antwoorden.
Meer info…

Speelexpert Loose Parts Play

Deze nieuwe training van Speelmakers dompelt je onder in de magie van loose parts play. Werk je op een plek waar kinderen tussen 2,5 en 12 jaar buiten spelen? Een school, kinderopvang, speeltuin of een andere speelplek? Wil je loose parts play introduceren, testen en een blijvende plek geven in je (speel)aanbod? Wil je inzichten uitwisselen met andere spelers uit België en Nederland? Wil je jouw team, de kinderen en hun ouders meenemen in deze fascinerende manier van spelen? Doe dan mee met de training Speelexpert Loose Parts Play!

Meer info….