Organisatie en Partners

Home » Organisatie en Partners

Bestuur
Ruimte voor de Jeugd

Froukje Hajer

Voorzitter

Pauline van der Loo

Penningmeester

Ilse van der Put

Secretaris

Secretariaat en contact

Marian Schouten

info@ruimtevoordejeugd.nl
035-6248571

Partners

Dr. Louise Berkhout

Dr. Louise Berkhout

Docent psychologie en onderzoeksvaardigheden & onderzoeker, Hogeschool Leiden.
Meer over Louise Berkhout…

Stichting De Droomvogel

Stichting De Droomvogel

Marlies Greve

Via publicaties, speelprentenboeken, speltrainingen en workshops vraagt De Droomvogel aandacht voor het belang van kinderspel als basisactiviteit van het kind.
www.droomvogel.nl

Gemeente Tholen

Gemeente Tholen

Karin Bommelijn

Karin Bommelijn zet zich als beleidsmedewerker welzijn bij de gemeente Tholen o.a. in voor een speelvriendelijke woonomgeving.
bommelijn.c@tholen.nl

Gooitz

Gooitz

Gooitz onderzoekt de stad op ooghoogte en nodigt volwassenen uit om de omgeving door de ogen van kinderen te bekijken.
www.gooitz.nl

 

Child Friendly Cities

Child Friendly Cities

Het netwerk Child Friendly Cities ondersteunt deelnemende gemeenten d.m.v. bijeenkomsten en praktische handreikingen, gebaseerd op de dagelijkse praktijk.
www.vng.nl/childfriendlycities

Jantje Beton

Jantje Beton

Pauline van der Loo

Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht.
www.jantjebeton.nl

Kind, Spel en Ruimte

Kind, Spel en Ruimte

Froukje Hajer

Verbindt beleid en praktijk rond ‘Kind, spel & ruimte’. Zet zich in voor positief jeugdbeleid en richt zich daarbij vooral op kinderen die extra aandacht nodig hebben. Beleidsadvies, methodiek- en projectontwikkeling, werkbegeleiding, (bij)scholing, training en voorlichting.
www.froukjehajer.nl

Dr. Pim J. van der Pol

Dr. Pim J. van der Pol

Orthopedagoog / Gz-psycholoog (n.a.). Kerngroep Speelforum.

“Een goed spelend kind heeft zijn eigen therapie op zak.”
www.ortho-art.nl

De Blauwe Ton

De Blauwe Ton

Martin van Rooijen

Martin van Rooijen is pedagoog en onderzoeker, promovendus aan de Universiteit voor Humanistiek, Utrecht. Via De Blauwe Ton (… laat kinderen zélf spelen) draagt Martin zijn visie over vrij en risicovol spelen uit met training, onderzoek, advies en praktijk.
info@deblauweton.nl

OBB Speelruimtespecialisten

OBB Speelruimtespecialisten

Johan en Elske Oost

OBB is gespecialiseerd in al het advieswerk voor gemeenten (beleid-beheer-ontwerp-aanbesteding-participatie) rondom spelen, ontmoeten en sporten van kinderen, jeugd en jongeren in de openbare ruimte.
www.obb-ingenieurs.nl

Stichting Speelruimte, kenniscentrum buitenspelen

Stichting Speelruimte, kenniscentrum buitenspelen

Dirk Vermeulen

Onafhankelijk kenniscentrum voor gemeenten en instellingen in het hele land. Onderzoek, advies en ontwerp rondom buitenspelen in de openbare ruimte.
www.speelruimte.nl

Netwerk Springzaad, meer ruimte voor natuur en kinderen

Netwerk Springzaad, meer ruimte voor natuur en kinderen

Sigrun Lobst

Een open netwerk gericht op het natuurrijker maken van schooltuinen, speelterreinen en andere plekken waar kinderen kunnen leren en recreëren. Voor mensen uit onderwijs, buitenschoolse educatie en opvang en NME. Voor pedagogen, ontwerpers en ecologisch hoveniers.
www.springzaad.nl

Speeltuinbende

Speeltuinbende

Cerunne Bouts

De Speeltuinbende is een testteam van kinderen met én zonder handicap. Zij willen ervoor zorgen dat speelplekken in Nederland toegankelijk worden gemaakt, zodat kinderen – met én zonder handicap – samen kunnen spelen.
www.speeltuinbende.nl

 

ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland

Karin Pieck

ROC Midden Nederland biedt middelbaar beroepsonderwijs (mbo), voortgezet algemeen volwassenonderwijs (vavo), bedrijfsopleidingen en participatieonderwijs in de provincie Utrecht.
www.rocmn.nl

Scouting Nederland

Scouting Nederland

Fedde Boersma

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. De vereniging biedt kinderen en jongeren leuke en uitdagende activiteiten in een veilige en leerzame speelomgeving.
www.scouting.nl

Stadswerk

Stadswerk

Maarten Loeffen

Vereniging van gemeenten, bedrijven en professionals, actief rondom vraagstukken en praktische oplossingen in de fysieke leefomgeving.
www.stadswerk.nl

 

 

Eelco Koppelaar

Eelco Koppelaar

Ontwerp- en adviesbureau

Een enthousiast en dynamisch ontwerp- en adviesbureau, met als specialiteit het ontwerpen van veilige en tegelijk aantrekkelijke en uitdagende speelruimte.

VeiligheidNL

VeiligheidNL

Hedy Goossens

Onafhankelijk expertisecentrum met de missie om ongevallen te voorkomen door veilig gedrag te stimuleren. Door onderzoek te doen naar en tips en adviezen te geven over hoe kinderen avontuurlijk(er) kunnen spelen, wil VeiligheidNL bijdragen aan het vergroten van de risicocompetenties van kinderen in Nederland.
www.veiligheid.nl
www.risicovol-spelen.nl

Acquire Publishing

Acquire Publishing

Met onze communities stimuleren we de samenwerking, kennisdeling en kennisontwikkeling in de openbare ruimte, mobiliteit, bouw, architectuur en infra.
www.acquirepublishing.nl

 

Speelnatuur

Speelnatuur

Speelnatuur weet wat kinderen nodig hebben om lekker te kunnen spelen. Bij ons kun je terecht voor een online cursus of een ontwerp.
www.speelnatuur.nl

SKATS

SKATS

Wilna van den Heuvel

Wilna van den Heuvel is als speldeskundige, docent, supervisor en kunstenaar verbonden aan Hogeschool Utrecht. Vanuit haar trainingsbureau SKATS biedt zij supervisie en geeft ze trainingen op maat op het gebied van Spel en Kunst.

Empowerment by Playing

Empowerment by Playing

Ilse van der Put

‘Samen spelen is de basis voor de inclusieve samenleving.’
www.empowermentbyplaying.nl

Buurtspeelcoach

Buurtspeelcoach

Anne Bakker

 

 

 

Wij spelen het spel en creëren daardoor speelruimte. Wij ondersteunen sport, welzijn en onderwijs om spel op de agenda te zetten.
www.buurtspeelcoach.nl

JongNL Limburg

JongNL Limburg

Léon Hoenen

Bij JongNL begeleiden opgeleide vrijwilligers activiteiten van kinderen in hun vrije tijd. JongNL Limburg is de koepelorganisatie van 39 JongNL-clubs met samen 4500 leden en 1700 vrijwilligers.
www.jongnl.nl

 

YMCA

YMCA

De YMCA daagt mensen uit om hun talenten te ontdekken en in te zetten. Ze werkt vooral met, voor en door jongeren. Zomerkampen en jeugdwerk zijn de belangrijkste activiteiten. Daarnaast deelt de YMCA haar kennis en accommodaties graag met anderen: scholen, bedrijven, instellingen, particulieren.

Gerben Helleman

Gerben Helleman

De Haagse Hogeschool

Gerben Helleman is onderzoeker openbare ruimte en kindvriendelijke steden bij De Haagse Hogeschool en schrijft regelmatig op zijn blog Stadslente.

Saskia van Hoore

Saskia van Hoore

Als adviseur voor buitenspelen en een beweegvriendelijke openbare ruimte streeft zij ernaar dat kinderen dichtbij huis kunnen buitenspelen in een uitdagende buitenruimte. Álle kinderen, en vooral ook samen met andere kinderen.
Contact met Saskia: LinkedIn of svanhoore@gmail.com.

Stichting Het Gehandicapte Kind

Stichting Het Gehandicapte Kind

Geen kind zonder vriendjes – dat is waar we ons dagelijks keihard voor inzetten. Al sinds 1950 steunen we projecten op het gebied van spelen, leren en sporten voor kinderen met een handicap.
www.gehandicaptekind.nl

Speelplan

Speelplan

Het onafhankelijke ontwerp-, inspectie- en adviesbureau voor spelen, sporten en bewegen.
www.speelplan.nl

 

Speelmakers

Speelmakers

Speelmakers ondersteunt mensen en organisaties om speelkansen voor kinderen te verhogen. We bieden workshops, advies en projectbegeleiding. Van beleid tot praktijk, overal waar kinderen zijn.
www.speelmakers.nl

Speeltuinwerk Limburg

Speeltuinwerk Limburg

Speeltuinwerk Limburg stimuleert en bevordert het buitenspelen van kinderen.
Wij ondersteunen veel initiatieven die ruimte geven aan buitenspelen.
www.speeltuinwerklimburg.nl.