Speelforum 11
8 juni 2022

Home » Speelforum » Speelforum 11: Kunst en de Magie van Spel

Kunst en de Magie van Spel

Woensdag 8 juni 2022 van 14.00 tot 18.00 uur

Spelende kinderen kunnen met hun fantasie de alledaagse werkelijkheid omtoveren tot hun eigen wereld. En zo uitdrukking geven aan gevoelens en gedachten. Ook kunstenaars doen dat. Beiden vertellen verhalen op een eigen, specifieke manier – vanuit een innerlijke drang. Spel en kunst bewegen zich in vrijheid, geven plezier en kunnen een tegenwicht bieden tegen maakbaarheid en overregulering. In dit Speelforum onderzoeken we – via lezingen, workshops en debat – wat de verbindende elementen zijn tussen kunst en spel. En hoe we kunst en spel in ons dagelijks leven de ruimte kunnen geven.
Wees welkom in de magische wereld van spel en kunst!

Met medewerking van:
Prof. dr. Maarten Doorman, filosoof, dichter en essayist,
Wilna van den Heuvel, docent spelagogiek en kunstenaar,
Studenten van Hogeschool Utrecht, vaktherapie drama, muziek en beeldend,
Froukje Hajer, voorzitter Ruimte voor de Jeugd,
Dagvoorzitter: dr. Lisette van der Poel, ontwikkelingspsycholoog, docent / onderzoeker, Hogeschool Utrecht.

Download hier de folder.

Aanmelden
Het Speelforum vindt plaats in Amersfoort. Je kunt je hier aanmelden. Bij aanmelding voor 1 juni 2022 betaal je €45 (studenten €15). Vanaf 1 juni betaal je €55 (studenten €20).
Het Speelforum is een initiatief van Platform Ruimte voor de Jeugd en International Play Association.

Zorgen over belemmeringen van spel
De thema’s van het Speelforum zijn gerelateerd aan de tien zorgen (‘concerns’) over de speelkansen van kinderen, zoals geformuleerd in het General Comment 17 op artikel 31 van het Kinderrechtenverdrag. Centraal punt van zorg is het gebrek aan erkenning van het belang en de waarde van vrij spel voor alle kinderen. Voor specifieke groepen kinderen – zoals kinderen in armoede, kinderen in instellingen en kinderen met een handicap – is extra aandacht nodig om hun recht op spelen te garanderen.