Op 30 april publiceerde het Kinderrechten Collectief de rapportage Kinderrechten in Nederland.

Elk land dat het VN-Kinderrechtenverdrag heeft geratificeerd, legt iedere vijf jaar verantwoording af aan het VN-Kinderrechtencomité over hoe het gaat met de naleving van kinderrechten. Zo ook de Nederlandse staat. Niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) reageren daarop en verwoorden in een eigen rapportage hun gedeelde visie op de kinderrechtensituatie. Voor Nederland werd dit, voor de vijfde keer, gecoördineerd door het Kinderrechtencollectief.

Meer dan 145 organisaties, waaronder Ruimte voor de Jeugd, werkten aan de rapportage mee. In het rapport wordt ingegaan op een breed scala van onderwerpen die van belang zijn voor kinderrechten: van burgerrechten en vrijheden tot gezondheid, welzijn en vrije tijd.

Lees hier hoe de rapportage ‘Kinderrechten in Nederland’ op 30 april werd aangeboden aan demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis. Onderaan het artikel staat een link naar het volledige rapport.