De Kinderopvang Podcast besteedt in een reeks afleveringen aandacht aan Speelruimte. Want spelen is een serieuze zaak en essentieel voor de ontwikkeling van het jonge kind. Maar wat is speelruimte? Waarom is het zo belangrijk? En geven we onze kinderen wel genoeg ruimte om te spelen? Elke aflevering gaan directeur Emmeline Bijlsma en voorzitter Bas van ‘t Wout in gesprek met een expert, onderzoeker of wetenschapper binnen of buiten de kinderopvang over het belang van spelen.

In aflevering 52 is Louise Berkhout te gast. Louise is docent psychologie aan de Hogeschool Leiden. Ze was GZ-psycholoog, heeft orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd en is gepromoveerd op onderzoek naar spelen en psychosociale gezondheid. Ook is ze kernlid van het Speelforum, onderdeel van stichting Ruimte voor de Jeugd, dat twee maal per jaar debatten organiseert tussen (wetenschappelijke) onderzoekers en het werkveld. Het doel: het belang van spelen voor de ontwikkeling van het kind breed onder de aandacht te brengen. Want, moeten we wel vroeg met schools leren beginnen? En wat zijn de effecten van voor- en vroegschoolse educatie?

Beluister hier de podcast.